Hoofdafbeeling van Atelier Meera

Atelier Meera

Artistiek zijn kent geen beperking! In het kunst en textielatelier 't Meera in Enschede zijn volwassen kunstenaars met een verstandelijke beperking dagelijks bezig met kunst op allerlei manieren. Daarbij zijn de activiteiten afgestemd op hun individuele hulpvraag, interesses en mogelijkheden. De cliënten ontwikkelen zich en tegelijkertijd is het de bedoeling dat ze zoveel mogelijk plezier beleven bij het creëren van hun kunstwerk. Het kunstatelier biedt de cliënten de mogelijkheid hun creativiteit te ontplooien waarbij ze allemaal een eigen stijl ontwikkelen waar ze in kunnen groeien. Er wordt gewerkt met verschillende technieken, door te schilderen op doek of op stof, tekenen met pen, potlood, stiften, kleurpotloden, acryl, waterverf, textielverf, wasco, ecoline en pastelkrijt. Daarnaast worden van het originele ontwerp, objecten van papier-maché gemaakt. Op het atelier worden ook unieke keramiek beelden en schalen gemaakt.
Op het textielatelier wordt gewerkt aan textiele werkvormen. Van schilderen op stof, borduren en naaien worden bijzondere producten, zoals tassen, knuffeldieren en baby artikelen gemaakt. Van vilt ontstaan mooie texturen die de basis vormen voor kussens.
Alle kunstwerken zijn expressief, gemaakt uit spontaniteit, directheid eigenzinnigheid en natuurlijk originaliteit! De kunstwerken van de cliënten worden regelmatig geëxposeerd, uitgeleend en verkocht.

Teamfoto van Atelier Meera

Openingstijden

Maandag 9.00 - 16.00 uur
Dinsdag 9.00 - 16.00 uur
Woensdag 9.00 - 16.00 uur
Donderdag 9.00 - 16.00 uur
Vrijdag 9.00 - 16.00 uur

In verband met de Corona maatregelen producten worden op afspraak opgehaald.
Telefoonnummer: 0031 (0) 6 57 57 39 82

Adres

Atelier Meera
Hoge Bothofstraat 43
7511 ZA Enschede
Overijssel

Een greep uit onze producten

Atelier Meera
Card image

Blauwe bloemen pracht

door Ailleen de Jonge

Atelier Meera
Card image

Glans van binnen

door Chantal Ganglbauer

Atelier Meera
Card image

Groen bloem

door Serpil Aydin

Atelier Meera
Card image

Hyacinten

door Ailleen de Jonge

Bekijk al onze producten