Over BlijGoed

Op veel dagbestedingsateliers worden prachtige toegepaste kunstproducten gemaakt. Sommige verkopen deze in een winkel, maar bij het grote publiek zijn ze meestal onbekend. Zo jammer! Want het zijn unieke artikelen van makers die graag hun pure talent tonen. Dit inspireerde Special Arts tot het opzetten van het overkoepelend verkoopplatform BlijGoed. Zodat verschillende ateliers hun goederen kunnen aanbieden en de makers hun eigen ondernemerschap ontwikkelen.


Het BlijGoed Mini Magazine

In het BlijGoed Mini Magazine komt het warme gevoel van BlijGoed naar je toe. Aangevuld met woontrends en tips voor thuis.

https://issuu.com/specialarts/docs/blijgoed_mini_magazine_2-24_issuu

Blij ondernemerschap

Om de makers te leren wat er komt kijken bij dit ondernemerschap zijn er trainingen gegeven. De deelnemers leerden selecteren, prijs bepalen, beschrijven en fotograferen van hun eigen kunstproducten. “Als je zelf de prijs bepaalt, bepaal je dus ook zelf je waarde”, zei een van de deelnemers tijdens een training. Zo ontzettend raak! Het zijn hun producten. Zij bepalen dus ook hoe die gepresenteerd worden. 

Unieke eigenheid

BlijGoed bevordert zo de emancipatie van deze doelgroep. Maar het belangrijkste is dat er op het platform gewoon originele, kwalitatief hoogwaardige producten worden verkocht. Met veel meer eigenheid dan je doorgaans in webshops tegenkomt. De beschrijvende teksten zijn al een kunststukje op zich. Ook ‘de koopbeleving’ is daarom uniek. Je koopt direct van de makers op het dagbestedingsatelier die het ook voor je verpakken en versturen. 

Vier keer blij!

De producten van BlijGoed maken dus vier keer blij: de maker bij het creëren, het team bij het sociaal ondernemen, de koper bij het uitzoeken en de ontvanger bij het uitpakken. Jij blij, zij blij.



BlijGoed wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL, SFO, Cornelia Stichting, Stichting DOEN, sponsoren en tal van experts.

HandicapNL is nauw betrokken bij BlijGoed, omdat zij het belangrijk vinden dat mensen met een beperking zelf hun producten kunnen aanbieden. Medewerkers leren het hele proces van fotograferen van het product tot het plaatsen op de webshop. HandicapNL vindt dat iedereen met een handicap een normaal dagelijks leven moet kunnen leiden.